Splošni pogoji poslovanja | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja
Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine Apideja.  Upravljalec strani, podjetje Apideja, si  pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Apideja kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si Pogoje poslovanja redno ogledujete.

Spletna trgovina
Apideja je spletna trgovina, ki omogoča nakupe izdelkov in storitev. S spletno trgovino upravlja podjetje Apideja.

Cene
Vse cene v spletni trgovini Apideja so maloprodajne cene, navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do preklica, v nasprotnem primeru pa do odprodaje zalog.Vse  cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja do prodaje zalog.

Naročila
Podatki o oddanem naročilu so shranjeni na strežniku strani Apideja.
Z oddajo naročila je sklenjena pogodba o nakupu med naročnikom in prodajalcem.  Popravke ali dodatke k naročilu lahko pošljete po elektronski pošti. Z uporabo komunikacijskih sredstev ne nastajajo posebni stroški.                                                                                            

KORAKI NAKUPA
Registracija
Vsak uporabnik, ki želi preko spletne strani Apideja opravljati nakupe, se lahko predhodno registrira. To naredi tako, da klikne povezavo "Registracija". V na novo odprti strani vnese svoje podatke in pritisne gumb za potrditev. V kolikor je uporabnik že registriran in želi opraviti nakup, klikne na povezavo "Prijava", nakup pa lahko opravi tudi brez registracije.

Izbira artiklov
Uporabnik izbere artikle, ki jih želi kupiti tako, da ob ogledu artikla na spletni strani klikne gumb "Dodaj v košarico". V kolikor želi kupiti več artiklov, ta korak opravi za vsak artikel posebej.

Ko uporabnik izbere želene artikle, klikne gumb "poglej košarico", ki se nahaja desno zgoraj.
Na novo odprti stani se izpišejo izbrani artikli. Uporabnik lahko spremeni količino kupljenih artiklov tako, da v stolpiču »Količina« spremeni količino in klikne gumb "Preračunaj vrednosti". V kolikor želi uporabnik izdelek izbrisati iz seznama nakupa, klikne na napis "odstrani" pred sliko artikla. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb "Zaključi nakup".

Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke naročnika, v kolikor je prijavljen z registriranim uporabniškim imenom. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb "Nadaljuj". Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke prejemnika. Hkrati lahko še zmeraj spremeni podatke kupca oz. plačnika, preveri vsebino nakupa ter prepozna in odpravi morebitne napake. K znesku nakupa se prišteje še strošek poštnine in prenosa kupnine. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb "Nadaljuj".

Na novo odprti strani uporabnik izbere možnost plačila.
Za nadaljevanje in končno potrditev nakupa uporabnik pritisne gumb "Zaključi nakup".

Na novo odprti strani se prikaže potrdilo o uspešno opravljenem nakupu s povezavo do splošnih pogojev. Uporabnik dobi na elektronski naslov posredovano potrdilo o nakupu z vsemi podatki o opravljenem nakupu. Uporabniku se ponudi možnost vrnitve s spletno trgovino s klikom na gumb »Nadaljuj z nakupi«.
Naročilo se hrani v digitalni obliki na strežniku ponudnika.

V roku 12 ur bo vaše naročilo predano prodajalcu kupljenega artikla.  V kolikor naročnik poslanega naročila v tem roku ne prekliče, se šteje, da je pogodba o nakupu sklenjena.

Prodajalec bo naročene izdelke poslal v najkrajšem možnem času s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bo prodajalec z vami dogovoril o morebitni kasnejši dostavi.

Pregled in spremljanje procesa nakupa
Uporabnik lahko naročilo v roku 12 ur od oddaje naročila prekliče s sporočilom na elektronski naslov: info@Apideja.si.

Dostava
Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. Upravljalec Apideja  ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov. V primeru, da zaloga poide, vas bo o tem obvestil prodajalec  ter vam sporočil dobavni rok za naročene artikle. Stroški dostave se obračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Plačilo
V kolikor ni dogovorjeno drugače, velja način plačila z odkupnino ob prevzemu. Ob prevzemu boste dostavni službi Pošte Slovenije plačali stroške nakupa, v katere pa so že všteti stroški dostave po ceniku pošte Slovenije.  Plačali boste še stroške prenakazila kupnine na račun prodajalca po ceniku Pošte Slovenije, ki 1. 7. 2011 znaša 0,90 €.

Vračilo
Kupec ima pravico vračila izdelka ali storitve v roku 15 dni. Izdelek mora biti nepoškodovan in v originalni embalaži, storitev neporabljena. Ob vračilu mora kupec priložiti tudi račun, ki ga je prejel z naročenim izdelkom.
Kupec, ki želi realizirati reklamacijo na kupljen izdelek, mora izpolniti Reklamacijski obrazec, ga natisniti in priložiti k originalno zapakiranemu reklamiranemu izdelku ter skupaj poslati na naslov Apideja.
Reklamacija bo rešena v zakonskem roku. Za raziskanje aktualnega stanja reklamacijskega postopka lahko kupec kontaktira preko elektronske pošte info@Apideja.si.

Pravica do odstopa pogodbe
V skladu s 43.č členom ZVPot ima potrošnik pravico, da v roku 15 dni od prevzema blaga ali storitve podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine ter stroškov dostave in prenakazila kupnine na račun prodajalca, ki je fiksno.

Kodeks ravnanja po ZEPT
Podjetje Apideja posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.

Pravno obvestilo
Spletna trgovina Apideja z vsem besedilom, vse slike in ostala grafika na spletni strani je zaščitena z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odgovornosti
Upravljalec Apideja se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Ob tem pa ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani Apideja. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, dodatna oprema).

Podatki o upravljalcu
Spletno stran Apideja upravlja podjetje Apideja ; Podjetje ni zavezanec za plačilo DDV.

Varovanje vaših podatkov
Upravljalec spletne strani Apideja je podjetje Apideja. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Zagotovili bomo vse razumne ukrepe, da podatki, ki niso namenjeni javnemu prikazu (registriranim in neregistriranim obiskovalcem), ne bodo dostopni tretjim osebam in javnosti.
Dostavni službi - Pošti Slovenije bodo dostavljeni podatki za dostavo.
Podatki, ki jih Apideja  zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne strani Apideja ali podjetja Apideja, ki s spletno stranjo upravlja.

Za potrebe poslovanja upravljalec zbira naslednje uporabnikove podatke:

  •   ime in priimek
  •   naslov in kraj bivanja
  •   naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)
  •   poljubno oblikovano geslo
  •   ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu

*Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, upravljalec ne odgovarja.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih dostopate do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik se shrani tudi trajni piškotek, to je  identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku).
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne strani Apideja shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravljalec spletne strani Apideja lahko podatke uporabi za namene statističnih analiz.

Piškotki na strani Apideja
Ime     Namen     Trajanje
cookie-agreed-sl     Potrditev strinjanja z uporabo piškotkov     3 mesece
SESS93b0a3fbac039052add1cd3152eed6d2 (za vsako sejo na novo generirano ime)     Uporabniška seja     1 mesec
has_js     Preveri ali imate javascript vklopljen     seja
__utma     Google analytics     Seja
__utmb     Google analytics     Seja
__utmc     Google analytics     Seja
__utmz     Google analytics     Seja
                                                  

Posredovanje podatkov
Neprijavljenim obiskovalcem spletne strani posredujemo naslednje podatke: uporabniško ime. Prijavljenim obiskovalcem spletne strani posredujemo naslednje podatke: uporabniško ime. Podatki, ki ne bodo posredovani tretjim osebam oz. jih bodo obdelovale samo osebe pod neposrednim nadzorom ekipe Apideja: naslov e-pošte, geslo v šifrirani obliki, telefonska številka, in drugi podatki zasebne narave. Podatek o piškotu bo za čas trajanja seje samodejno posredovan spletnemu brskalniku iz katerega bo uporabnik prijavljen v sistem.

Verodostojnost
Verodostojnosti vnešenih podatkov ne preverjamo. Za objave odgovarjajo izključno njihovi avtorji.

Odgovornost obiskovalca spletne strani

  •     Vsak obiskovalec vadi oziroma koristi informacije spletne strani Apideja na lastno odgovornost.
  •     Vadeči v celoti prevzame tveganje glede poškodb, povezanih z uporabo informacij spletne strani Apideja.
  •     Vse informacije na strani Apideja so izključno informativne narave in ne predstavljajo splošnega pravilnika glede izvedbe vaj oz. načina prehranjevanja posameznika.
  •     Uporabniki spletne strani Apideja se mora o svojem zdravstvenem stanju prepričati pri svojem zdravniku.
  •     Vsak obiskovalec je dolžan spoštovati ta pravilnik.

Air Huarache Run Ultra BR

latest jordans | Nike Dunk High & Low - March 2010 Releases , Gov

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!