Žajbelj in med, naravna antibiotika | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

Žajbelj in med, naravna antibiotika

Hrvaška zdravnica Lidija Gajski, je s pomočjo Hrvaškega ministerstva za zdravje več let raziskovala učinkovitost zdravil, ki nam jih farmacija priporoča na podlagi raziskav, ki jih farmacija tudi sama financira. Svoja dognanja je objavila v knjigi »ZDRAVILA ALI ZGODBA O PREVARI«

Ta prispevek sem s tem uvodom začel iz preprostega razloga, bralec, ki bo prebral ta članek, si lahko na podlagi namiga poišče še dodatne informacije tudi na drugi strani. Če imamo več informacij, je odločitev, čemu bomo verjeli nekoliko lažja.

Sedaj pa k namenu tega članka. S tem člankom bi rad bralcu predstavil še drugačno možnost za preprečevanje prehladov oziroma pot do lažje ozdravitve. Vsaj meni, se v prehodih iz jeseni v zimo in iz zime v pomlad le redko zgodi, da ne bi nekje pobral kakšen virus prehlada ali gripe. Verjamem, da imate tudi vi podobne izkušnje. Uporabljamo pa različne načine, kako bi čimprej ozdraveli. Star pregovor pravi, prehlad ali gripa, traja en teden, če jo zdraviš, sedem dni, pa če ne zdraviš. Seveda je to le del resnice. Virusne, oziroma vnetne procese v telesu je seveda potrebno blažiti, sicer prerastejo v kakšno resnejšo obliko bolezni, morda v pljučnico ali še kaj hujšega.

Nekateri ljudje zelo hitro posežejo po sintetičnih zdravilih, ali po antibiotikih. Za sintetična zdravila vemo, da imajo zelo omejen učinek. Za antibiotike pa vemo, da koliko imajo pozitivnih učinkov, toliko ali pa še več negativnih. Zdravniki nam običajno pripišejo antibiotik »širokega spektra« to so antibiotiki, ki uničujejo različne bakterije. Imajo pa tudi negativne posledice na mikrofloro v človeški prebavi. Namreč antibiotiki uničijo tudi pozitivne bakterije. Včasih je potrebno dalj časa, da se mikroflora v telesu po jemanju antibiotikov zopet postavi v normalno stanje. Vsi takšni pretresi za telo, puščajo negativne posledice, od tega, da bakterije razvijejo rezistenco na antibiotik, do tega, da nam lahko začne primanjkovati prepotrebnih mineralov. Teh sprememb sicer ne čutimo takoj, ker se dogajajo na celični ravni. Zaradi prepogostega jemanja antibiotikov pa te spremembe na daljši rok zagotovo občutimo.

Ker povsod obstaja alternativa, obstaja tudi alternativa kemičnim spojinam, ki se jim reče antibiotiki.

Dan danes ljudje težko verjamemo, da nam lahko domači naravni pripravki pomagajo enako dobro, kot kemične spojine, s katerimi nas hrani farmacija.

Če bi raznorazni zdravilci imeli na razpolago le desetino denarja, ki ga za promocijo svojih izdelkov porabi farmacija, bi ljudje bili mnogo bolje informirano kot pa smo sedaj, prav tako bi bilo veliko manj bolnih kot ji je sedaj. Za farmacijo je znano, da najprej ustvari zdravilo, nato pa začne ustvarjati bolne ljudi. Vzemimo samo za primer holesterol……pa ne bom o tem pisal na dolgo in široko.

Na žalost so se pozabili že skoraj vsi domači recepti, s katerimi so svoje otroke zdravile naše babice. Verjemite marsikaterega recepta iz preteklosti bi se bilo vredno spomniti in si ga zapomniti. Prehlad in gripa obstajata od kar obstaja človeštvo. Če ne bi bilo naravnih zdravil, potem najbrž tudi nas danes ne bi bilo tukaj. Mešanica domačega medu kupljenega direktno pri čebelarju in žajbelj je ena od najbolj koristnih mešanic za dvig in imunskega sistema. Oziroma to je eden od zelo učinkovitih naravnih antibiotikov širokega spektra. Vem, da mi sedaj najbrž marsikdo tega ne bo verjel, pa vendarle je to dokazano v več raziskavah. Raziskave so potekale za različnih bakterijah kje se je ta mešanica pokazala kot učinkovit zaviralec razvoja škodljivih bakterij. V kolikor želite prezimiti zimo brez prevelikih prehladnih zapletov, začnite mešanico domačega medu in žajblja uživati čimprej. Ne bom sedaj trdil, da ne morete zboleti če redno uživate mešanico žajblja in medu, seveda lahko, upam pa si trditi, da bo ozdravitev veliko lažja in hitrejša, in to brez negativnih posledic, ki jih na organizmu puščajo kemični pripravki v obliki pretirane uporabe sintetičnih zdravil. Poskrbite za svoje zdravje, kajti farmacija skrbi za svoje dobičke.

Nike React Element 55

jordan release date | Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale – Fitforhealth

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!