Med z ingverjem | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

Med z ingverjem

O medu smo že veliko govorili, sedaj že vemo, da med pomaga pri številnih nevšečnostih.

Tudi za ingver lahko rečemo, da je ingver skoraj čudežna rastlina, katere zdravilne učinke so poznali že stari Rimljani.

Ingver je priljubljeno zdravilo proti slabosti.Njegov učinek proti slabosti je uporaben tudi za zmanjševanje omotičnosti, ki je pogosta težava starejših bolnikov.

Ingver je nadvse uporabno zdravilo za varovanje pred okužbami prebavil ter za lajšanje napenjanja in trebušnih krčev. Z njim lahko blažimo želodčne težave, obnese se celo pri rani na želodcu. Kot antiseptik pomaga pri okužbah želodca in črevesja ter blagodejno vpliva celo pri zastrupitvah s hrano. Ker blaži in sprošča krče, ga lahko uporabljamo za lajšanje menstrualnih bolečin in črevesnih kolik. Pomaga torej proti napenjanju in ustavi drisko ter zatira tudi črevesne zajedavce.

Kot smo že prej omenili, je ingver odlična rastlina za srčne bolnike. Ingver namreč varuje srčno mišico, hkrati pa preprečuje nastajanje krvnih strdkov in varuje ožilje ter znižuje krvni tlak. Prav tako ima izredno sposobnost zmanjševanja slabega (LDL) holesterola v krvi. Raziskave so odkrile, da nekatere sestavine ingverja blažijo vnetja, zato lahko ta pomaga pri kroničnih vnetnih boleznih, kot je artritis. To pomeni, da ingver lahko pomaga pri preprečevanju nastanka ateroskleroze in srčnih bolezni.

 Ingver zaradi svoje sestave spodbuja krvni obtok in pospešuje delovanje perifernega živčevja, kar izredno olajša simptome revme. Številni ljudski zdravilci za lajšanje bolečin in zategnjenosti v prsih, ki jih povzročata gripa in prehlad, priporočajo uživanje čudežne mešanice ingverja in medu. Ko se združita med in ingver nastane najboljša kombinacija za ohranjanje zdravja v mrzlih zimskih dneh, ko nas iz vseh strani napadajo raznorazni mikrobi, virusi in bacili.  V zimskem času lahko izredno prav pride čaj, ki ga sladimo z medom v katerem je primešan ingver s katerim lahko premagamo virozo. čaj slajen z medom in ingverjem namreč odlično deluje na dihala in hkrati pomirja kašelj. Spodbuja tudi jetra pri odstranjevanju strupov iz krvnega obtoka. Čaj slajen z mešanico medu in ingverja blaži jutranjo slabost, zdravi razjede in prebavne težave ter uspešno deluje proti prehladu. Ker ingver nima stranskih učinkov, prav tako med nima stranskih učinkov, lahko mešanico medu in ingverja uživamo prav vsak dan, če tudi nismo prehlajeni oziroma če tudi menimo, da nam nič ne manjka. Namreč z vsakodnevnim uživanjem medu z ingverjem za svoje telo naredimo izjemno veliko pozitivnega. Deluje tudi protivnetno, kar ugodno vpliva na številne bolezni, med drugim tudi na revmatični artritis, saj zmanjšuje otekline, bolečine in jutranjo zaskočenost, ter povečuje gibljivost zglobov. Ingver je med drugim tudi uspešen antioksidant, kar pomeni, da preprečuje škodljivo delovanje prostih radikalov, deluje pa tudi proti arteriosklerozi in raku. Ingver lahko uživamo vsak dan. Naredite nekaj dobrega zase, uživajte med z ingverjem.

Ultra Boost Laceless

Buy Kicks | Archives des Sneakers

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!