INHALACIJA ČEBELJIH AEROSOLOV | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

INHALACIJA ČEBELJIH AEROSOLOV

INHALACIJA ČEBELJIH AEROSOLOV

 

INHALACIJA ČEBELJIH AEROSOLOV

Že od pradavnine se je človek zavedal zdravilnosti čebeljih izdelkov in tudi zdravilnosti aromatičnega zraka v čebelnjaku. Stari čebelarji so kmalu ugotovili, da se pri delu s čebelami in zadrževanju v čebelnjaku zelo dobro počutijo. Bili so odpornejši proti raznim prehladnim boleznim, delo s čebelami jih je pomirjalo in jim krepilo življenjsko energijo.

Zaradi onesnaženega zraka so danes zelo pogoste bolezni dihal, alergije, astma, bronhialne in pljučne bolezni posebno pri otrocih. Ljudje, ki se ukvarjajo z zdravljenjem s čebeljimi pridelki, so ugotovili, da je poleg čebeljih izdelkov za krepitev odpornosti zelo blagodejen učinek ob vdihavanju zraka iz čebeljega panja. To je aerosol, ki vsebuje eterična olja, flavonoide, med, cvetni prah in propolis ter druge zdravilne snovi. Čebele s krili povzročajo v panju ventilacijo in vse te zdravilne snovi razpršijo v zrak.

Kot apiterapevt in čebelar sem hitro prišel do ideje da v svojem čebelnjaki uredim apikomoro, v katerih se lahko bolniki, lahko tudi povsem zdravi ljudje zadržujejo brez nevarnosti, da bi jih pičila čebela. Zaradi vdihavanja eteričnih snovi iz panja terapija ugodno vpliva na zdravljenje obolenj dihal kot so: astma, kronični bronhitis, seneni nahod in druge alergije, kronična obolenja grla, zelo dobro pomaga pri migrenah, stresnih stanjih, psiho-fizičnih težavah, nespečnosti in menedžerskih boleznih, nemirnosti otrok, izboljšuje imunski sistem in splošno počutje. Bivanje v čebelnjaku 1 uro na dan zelo ugodno vpliva na psihofizično počutje pacienta, oziroma zdravi ljudje to klimo čebelnjaka čutijo kot olajšanje po naporne oziroma stresnem dnevu. Božajoče in prijetno šelestenje in šumenje čebel pa deluje pomirjevalno in sproščujoče. Vsakogar, ki bi ga tovrstna terapija zanimala, z veseljem vabim na poiskusno terapijo, da se lahko sam prepriča v blagodejnost panske terapije. Panjska terapija je še posebaj primerna za brohijalna obelenja otrok, saj nima nikaršnih stranskih učinkov. 

Sneaker

Adidas footwear | Nike

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!